Πανελλήνια Κινητοποίηση για τα παιδιά απ’ το Χαμόγελο του ΠαιδιούΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Χαμόγελο του Παιδιού, τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται το ευρώ που δε μας περισσεύει.

Η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η οικονομική κρίση μάς αγγίζει όλους. Για  εμάς, στο Χαμόγελο του Παιδιού, η καθημερινότητα δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Τώρα – περισσότερο από ποτέ – έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας, που δεν πρέπει να σταματήσει.

Γιατί

Ø Εκατοντάδες παιδιά, έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά στα σπίτια μας.

Ø Εκατοντάδες παιδιά, έχουν απομακρυνθεί από τους χώρους που έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση, εκμετάλλευση.

Ø Εκατοντάδες παιδιά και γονείς έχουν βρει διέξοδο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με συμβουλευτική υποστήριξη.

Ø Εκατοντάδες γονείς βρήκαν στήριγμα στην εξαφάνιση του παιδιού τους.

Ø Εκατοντάδες παιδιά περνούν δημιουργικά τις ατελείωτες ώρες παραμονής τους στο νοσοκομείο.

Ø Εκατοντάδες γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας έχουν βρει ένα χέρι για να στηριχθούν μέσω της Ημερήσιας Φροντίδας στο Σπίτι.

Ø Χιλιάδες οικογένειες έχουν υποστηριχθεί με τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Ø Χιλιάδες παιδιά στηρίζονται από τον οργανισμό μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της προληπτικής ιατρικής.

Ø Χιλιάδες παιδιά στηρίζονται από τον οργανισμό μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056, βρίσκοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Ø Δεκάδες παιδιά βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους χάρη στην άμεση ενεργοποίηση του AMBER ALERT HELLAS με την συνεργασία 51 φορέων, κρατικών και ιδιωτικών.

Ø Δεκάδες γονείς που αναζητούν τα παιδιά τους βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στην 24/7   116000 Ενιαία Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Ø Εκατοντάδες παιδιά σώζονται χάρη στην κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

Ø Χιλιάδες παιδιά περνούν δημιουργικά τις ώρες αναμονής σας αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία», χάρη στην ίδρυση ειδικού χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης επανδρωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό από τον οργανισμό μας.

15 χρόνια τώρα «επενδύουμε» στα  παιδικά χαμόγελα, και αυτό είναι κάτι που δε χάνει ποτέ την αξία του.

Πρέπει να συνεχίσουμε να «επενδύουμε» σε αυτά, γιατί είναι το μέλλον μας.

Πρέπει, λοιπόν, να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τις χιλιάδες παιδιών που κλείνουμε στην αγκαλιά μας.

Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να μην αρνούμαστε τη βοήθειά μας στα εκατοντάδες παιδιά που καθημερινά τη ζητούν.

Πρέπει να δημιουργούμε Σπίτια για την αξιοπρεπή διαβίωση παιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Πρέπει να διατηρήσουμε το Χαμόγελό των παιδιών ζωντανό, όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο 10χρονος ιδρυτής μας.

«Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε» είχε γράψει ο μικρός Ανδρέας στο ημερολόγιό του. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να το πιστέψουμε αυτό, και αν το πιστέψουμε όλοι, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθειά μας είναι θέμα επιβίωσης για τον Οργανισμό μας.

Και το πιο «ασήμαντο» χρηματικό ποσό είναι πολύ σημαντικό για μας, για τα παιδιά.

Η συμμετοχή σας, εφόσον το επιθυμείτε, θα προβληθεί στην πρώτη σελίδα του website του Οργανισμού μας http://www.hamogelo.gr, σε ξεχωριστή ενότητα με τίτλο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ όπου, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας μας, θα προστίθεται κάθε συμμετοχή. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στο info@hamogelo.gr ή στο 210 3306140

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ….. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ

Σας ευχαριστούμε!!!

Κεντρικά γραφεία: Ζήνωνος Ελεάτου 10, 15124, Μαρούσι

Τηλ. 210 3306140 –  Fax: 210 3843038

www.hamogelo.gr e-mail:info@hamogelo.gr


Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

2 σκέψεις σχετικά με το “Πανελλήνια Κινητοποίηση για τα παιδιά απ’ το Χαμόγελο του Παιδιού”

 1. Γεια σου Κατερίνα. Σου είχα πει ότι ήθελα να δώσω μια απάντηση στον ανεκδιήγητο αναγνώστη προηγούμενης ανάρτησης, αλλά τελικά ποτέ δεν βρήκα το χρόνο. Έστω…

  Δεν θέλω να κάνω κριτική στο Χαμόγελο (για το οποίο είμαι γενικά δύσπιστος) γιατί έχουν σωθεί παιδιά και αυτό μου αρκεί. Να σημειώσω μόνο ότι αυτό το «τώρα περισσότερο από ποτέ» (μας έχει ανάγκη το Χαμόγελο) αποκωδικοποιείται ως «τώρα που το κράτος αποφάσισε να φορολογήσει σε βαθμό οικονομικού εγκλήματος τα ιδρύματα της χώρας». Τα κοινωφελή, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, εννοείται.

  Την ώρα που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ-το ξαναλέω ΟΥΤΕ ΕΝΑ κρατικό ίδρυμα υποστήριξης και φιλοξενίας παιδιών. Και φυσικά την ώρα που στην Εισαγγελεία Ανηλίκων υπάρχουν στοίβες αναφορών για αφαιρέσεις επιμέλειας από κακοποιητικούς γονείς (αλλά να πάνε που τα παιδιά που όλα τα ιδρύματα είναι γεμάτα;).

  Αυτό το κράτος τώρα οδηγεί και τα ιδρύματα σε κλείσιμο, για να επιβιώσουν φυσικά μόνο όσα έχουν κάνει καριέρα στη μίζα και τη διαπλοκή. Πολύ απλά, γιατί αυτό το κράτος είναι παντελώς ανίκανο να αξιολογήσει, έστω και με τα απλούστερα των κριτιρίων, τη δουλειά που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες.

  Ξέφυγα από το θέμα νομίζω, καλή τύχη εύχομαι στο Χαμόγελο και καλή τύχη σε όλους μας γενικώς 🙂

 2. Silentcrossing, μερικές φορές μου κάνεις κάτι πάσες για να εξηγήσω κάτι που θέλω, που ούτε συννενοημένοι να ήμασταν, δεν θα πετύχαιναν τόσο. 🙂

  Αν λοιπόν υπήρχε ένα κρατικό ίδρυμα που να κάνει σοβαρή δουλειά στη φιλοξενία παιδιών, νομίζω πως κι εγώ άλλη στάση θα τηρούσα (και το ποια στάση θα ήταν αυτή, εύκολα μπορεί να το συνάγει κανείς κι απ’ τις θέσεις που μόνιμα εκφράζω στα ζητήματα των ψυχικά πασχόντων).

  Αλλά επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κι επειδή όντως εχουν σωθεί κάποια παιδιά που κατέφυγαν εκεί, κάθε φορά που μου στέλνουν δελτίο τύπου απ’ το Χαμόγελο του Παιδιού, το προβάλλω αμέσως.

  Όσο για το τι γίνεται μ’ αυτό το κράτος, ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά αμφιβάλλω σίγουρα, για το αν ενδιαφέρει κανέναν απ’ τους έχοντες θέσεις εξουσίας, να μάθει, όχι μόνο για τη δουλειά που γίνεται πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες, αλλά και να λάβει υπόψη, την εκφρασμένη και πραγματική ανάγκη όλων των ανθρώπων (παιδιών και μη, ψυχικά πασχόντων και μη) που όντας σε δυσμενή θέση για ψ, χ, ω λόγους, έχουν διαρκή αιτήματα για υποστήριξη και επανένταξη και.. και.. και..

  Οπότε, ναι. Την ευχή σου για καλή τύχη, λίγο-πολύ όλοι θα την ‘προσυπογράψουμε’, επειδή πολύ απλά, την χρειαζόμαστε!

  Καλό σου βράδυ.. Θα τα πούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s