ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚοιΣΠΕ

..

..

Θεσσαλονίκη 1/10/2010

..

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚοιΣΠΕ (κατηγορία α΄του νόμου 2716/99)

..

Εμείς οι εργαζόμενοι σε διάφορους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης στην Ελλάδα που  συναντηθήκαμε κατά την διάρκεια της  Ημερίδας  που πραγματοποιήθηκε την 1/10/2010 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με   θέμα : «ΚοιΣΠΕ: Κοινωνικές Επιχειρήσεις ή Επιστροφή στην Εργασιοθεραπεία»  , συζητήσαμε και αξιολογήσαμε την  μέχρι τώρα εμπειρία μας , διατυπώσαμε τα προβλήματα μας και καταγράψαμε τις προοπτικές. Αποφασίσαμε να  ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές –φορείς  για τα παρακάτω προβλήματα αλλά και αιτήματά μας που έχουν σχέση τόσο  με τα ανθρώπινα δικαιώματά  και την παραβίασή τους όσο και τις  συνθήκες εργασίας   και  προοπτικές των ΚοιΣΠΕ:

1.Εφόσον έχουμε δικαιοπρακτική ικανότητα ζητούμε να έχουμε πλειοψηφία στην σύνθεση του ΔΣ των ΚοιΣΠΕ  όπως επίσης και στο   δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές θέσεις(Πρόεδρος,Γραμματέας,Ταμίας ,Εποπτικό Συμβούλιο)

Θεωρούμε αντιφατικό το να αντιμετωπιζόμαστε με το νόμο ως μέτοχοι χωρίς τα δικαιώματα όλων των άλλων μετόχων.

2.Αναφορικά με τις παντός είδους Ενώσεις ή Ομοσπονδίες ΚοιΣΠΕ να καθορίζεται με  νομοθετική ρύθμιση και να εξασφαλίζεται η πλειοψηφία των  μελών-αντιπροσώπων της  πρώτης κατηγορίας σε όλα τα όργανα.

3.Αλλαγή της παραγράφου 15 του άρθρου 12 του νόμου 2716/99

4.Οι διοικητικοί-διαχειριστικοί μηχανισμοί και τα στελέχη των ΚοιΣΠΕ υποβάλλουν προγράμματα  αποκλειστικά με την λογική της απορρόφησης κονδυλίων χωρίς να διασφαλίζεται ουσιαστικά η βιωσιμότητα και  η διάρκεια.. Αυτό οδηγεί στην κατασπατάληση των χρημάτων.

Όταν δε ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση( ο χρόνος του μέλιτος) τότε κλείνουν οι μονάδες αυτές .Εξαναγκαζόμαστε  σε παραίτηση γιατί μένουμε απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ή απολυόμαστε.

5..Προσλαβάνονται  συνήθως άτομα με κομματικά-ρουσφετολογικά κριτήρια εκτός των ατόμων της πρώτης κατηγορίας. Η αναλογία των προσλαμβανομένων καθώς και οι αμοιβές  χαρακτηρίζονται από διακρίσεις σε βάρος μας  παραβιάζοντας την κοινή λογική καθώς και την ίδια την νομοθεσία

6.. Προσλαμβάνονται διαρκώς άτομα που στελεχώνουν τις διοικητικές και διαχειριστικές υπηρεσίες,  δημιουργούν μια τεράστια γραφειοκρατία   και επιβαρύνουν οικονομικά τους ΚοιΣΠΕ

7.Η αμοιβή είναι δυσανάλογη του κόπου μας ,πράγμα που μας οδηγεί μετά την λήξη των χρηματοδοτήσεων σε συνθήκες αναγκαστικής εργασιοθεραπείας.

Αν πιστεύεται ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να επιλυθούν να μας απαντήσετε για ποιόν λόγο δεν μπορούν να επιλυθούν.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ΚοιΣΠΕ παρόλο που χρησιμοποιούν κατά κόρο δημόσια χρήματα και περιουσία -συν τις χρηματοδοτήσεις-, οδηγούνται στην πλειοψηφία τους σε κατάρρευση μετά την λήξη των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Όσα χρήματα και αν ξοδευτούν ή μάλλον σπαταληθούν αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τόσο τα νομοθετικά , τα διοικητικά-διαχειριστικά και  τα οργανωτικά προβλήματα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ βιώσιμοι.

..

..

Μετά από ένα τέτοιο ψήφισμα, είναι φανερό πως οι ΚοιΣΠΕ θα περάσουν σε άλλη φάση και σίγουρα θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Αν δεν είστε ενημερωμένοι όσο θα θέλατε για τους ίδιους τους ΚοιΣΠΕ, ή δεν έτυχε να διαβάσετε κείμενα που έχουν προταθεί ξανά απ’ αυτό το blog,  μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να πάρετε μια πρώτη ιδέα. Ίσως θα σας ενδιέφερε να διαβάσετε όμως κι αυτά που γράφει ο κος Κώστας Μπαϊρακτάρης στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Κοινωνία και Ψυχική Υγεία» που θα βρείτε εδώ (σελ.86) για τους ΚοιΣΠΕ της Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο τεύχος, υπάρχει άρθρο του κου Γιώργου Στεφανάκη (σελ. 78), για όσα έγιναν και γίνονται στον τομέα της εργασίας που αφορά τους ψυχικά πάσχοντες, αλλά και του κου Γιώργου Γιαννοπούλου που αφορά γενικότερα τη σημασία της εργασίας για τη ζωή των πρώην και νυν χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας (σελ. 20). Τέλος, σας προτείνω να επισκέπτεστε σε τακτική βάση και το blog της Πανελλήνιας Επιτροπής (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής, γιατί έχει σημασία να μαθαίνουμε τι οι ίδιοι ενδιαφέρομενοι θέλουν και προτείνουν. Για τις δικές τους ζωές πρόκειται άλλωστε.

Να ‘στε καλά.

..

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

11 σκέψεις σχετικά με το “ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚοιΣΠΕ”

 1. Ενδιαφέρον το ψήφισμα Κατερίνα και θέλει σίγουρα ψάξιμο η ιστορία με τους ΚοιΣΠΕ. Καταρχήν, είναι ακόμα ασαφές (σε πολλούς) το τι είναι ΚοιΣΠΕ. Κάποιοι είναι πρώην συνεταιρισμοί, κάποιες είναι νέες προσπάθειες, από ό,τι ξέρω. Η νομοθεσία υπάρχει πλέον (έστω με τα προβλήματά της), αλλά όλο κάπου κολλάμε. Ένα από τα σημεία που κολλάμε είναι αν θέλουμε να είναι παραγωγικοί (ή και ανταγωνιστικοί) οι ΚοιΣΠΕ. Ένα άλλο είναι ότι (πως τα καταφέραμε πάλι;) κάποιοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κάποιοι φορείς ψυχικής υγείας (δημόσιοι ή ιδιωτικοί) βλέπουν τους ΚοιΣΠΕ σαν συνέχεια των υπόλοιπων (υποχρηματοδοτούμενων πλέον) προγραμμάτων. Με αυτά (και με άλλα) αρχίζει να φαίνεται θολό ένα τοπίο που θα έδινε εργασιακό μέλλον σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Οι αλληλοκατηγορίες θα περάσουν από την αποασυλοποίηση στους ΚοιΣΠΕ;

  Έχω επισκεφθεί κοινωνικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες και έχω εντυπωσιαστεί. Εντάξει, ο εργασιακός παράδεισος δεν υπάρχει πουθενά, αλλά οι άνθρωποι εργάζονται, αμείβονται, υποστηρίζονται (και ας μην κοροϊδευόμαστε, κανένας μας δεν έχει κάτι περισσότερο από αυτά).

  Ελπίζω οι ΚοιΣΠΕ να έχουν καλύτερη τύχη από τις προηγούμενες προσπάθειες για την ψυχική υγεία. Γι΄ αυτό θα ήθελα σε αυτό το ψήφισμα ή σε επόμενες καταγγελίες να διαβάσω πιο συγκεκριμένα πράγματα. Και κυρίως με ΟΝΟΜΑΤΑ και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Εγώ δεν κατάλαβα, για παράδειγμα, ούτε σε ποιούς ΚοιΣΠΕ εργάζονται οι καταγγέλλοντες, ούτε που και ποιοί προσλήφθηκαν με κομματικά-ρουσφετολογικά κριτήρια, ούτε που απευθύνεται το ψήφισμα… Αυτές και πολλές άλλες πληροφορίες νομίζω ότι είναι απαραίτητες, για να καταλάβουμε τι γίνεται, όσοι είμαστε εκτός ΚοιΣΠΕ.

  Ας μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε με την αποασυλοποίηση (το ότι κάποιος κλέβει, κάποιος αποφασίζει κτλ, που ποτέ δεν μάθαμε ποιος ήταν ο «κάποιος» και τελικά ο καθένας θεωρεί ότι φταίει ο διπλανός του).

  Τι είναι και αυτό με αυτή τη χώρα, να μην προχωράει τίποτα γιατί κάποιοι (άλλοι) φταίνε;

  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αν και με γέμισε απαισιοδοξία
  ( και ξέρεις πόσο αισιόδοξος άνθρωπος είμαι, κατά βάθος 🙂 )

  btw μεθαύριο είναι η σημαντική μέρα, καλά θυμάμαι;

  1. Psi-action, αυτή η σύγχυση που σαφώς και συμφωνώ μαζί σου πως υπάρχει, για τους ΚοιΣΠΕ, με έκανε να βάλω αρκετούς συνδέσμους, για όσους ήθελαν να καταλάβουν περισσότερο τι συμβαίνει. Ελπίζω σε κάτι να βοήθησαν.

   Και πράγματι, σε κάποιες χώρες του εξωτερικού η κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά εδώ λίγο-πολύ όλα επηρεάζονται απ’ τον τρόπο που λειτουργούμε ως λαός, απ’ την συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας στο όνομα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, απ’την όπως-όπως απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων την τελευταία πάντα στιγμή (με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η διάρκεια των σχετικών προγραμμάτων), απ’ τα πολιτικά-κομματικά κριτήρια προσλήψεων, απ’ την έλλειψη κοινοτικών δομών και τον κατακερματισμό των υπηρεσιών (αυτή η τομεοποίηση, ούτε το Γεφύρι της Άρτας να ‘ταν), απ’ τον ωχαδερφισμό που υπάρχει (ας βγάλει άλλος το φίδι απ’ την τρύπα) κ.ο.κ.

   Ωστόσο, δεν μπορώ να μην διακρίνω τη μετάβαση που γίνεται μ’ αυτό το ψήφισμα. Οι ψυχικά πάσχοντες ως υποκείμενα και όχι πια ως αντικείμενα διακοικητικών-γραφειοκρατικών διεργασιών και διαχειριστικών λογικών, διεκδικούν τον πρώτο λόγο. Κι αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική κι όχι τύποις αποϊδρυματοποίηση, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι απολύτως αισιόδοξο το ότι φτάνουν ως εδώ (πως αλλιώς να μιλήσουμε για επανένταξη κι αυτονόμηση;). Το πως θα γίνει αυτή η μετάβαση όμως και πως θα αλλάξει το υπάρχον καθεστώς στους ΚοιΣΠΕ, είναι το σημείο του μεγάλου στοιχήματος για όλους τους εμπλεκόμενους. Κι αυτό υποθέτω είναι που σε κάνει απαισιόδοξο (αν κάνω λάθος, μου λες). Είναι σημείο αιχμής σίγουρα, αλλά θα δούμε.. Όσο θα ‘μαστε εδώ τουλάχιστον, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

   Δεν θεωρώ επίσης, μιας και το ‘φερε η κουβέντα, πως η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα, με στενά τεχνοκρατικούς όρους θα πρέπει να είναι το ζητούμενο στους ΚοιΣΠΕ, αλλά η επανάκτηση των χαμένων δικαιωμάτων μεταξύ των οποίων είναι και αυτό της εργασίας. Για να μπορέσουν σιγά-σιγά οι ψυχικά πάσχοντες να επανακτήσουν κι άλλα απωλεσθένα απ’ την ιδρυματοποίηση, δικαιώματα.

   Κι αν ασχοληθεί κανείς σοβαρά, θα βρεθεί και ο τρόπος να γίνουν οι ΚοιΣΠΕ παραγωγικοί κι ανταγωνιστικοί, με ανθρώπινους όρους όμως κι όχι με όρους που επικρατούν σε τριτοκοσμικές κοινωνίες. Δεν στο γράφω θεωρητικά αυτό. Έχω δει π.χ. συναρμολόγηση κινητών τηλεφώνων σε χώρα του εξωτερικού η οποία γινόταν απίστευτα γρήγορα (εξαιρετικά επιτυχημένο εκείνο το πρόγραμμα), από ανθρώπους που είτε έπασχαν ψυχικά, είτε ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Το όλο ‘μυστικό’ ήταν στο σωστό καταμερισμό της εργασίας, στα αναγκαία διαλείμματα και στο σεβασμό των ικανοτήτων αλλά και των αναγκών του κάθε εργαζόμενου. Κι αυτό για να γίνει, γενικότερα εννοώ, δεν απαιτεί μεγάλα κονδύλια οπωσδήποτε. Εμπλεκόμενοι με όρεξη και ιδέες χρειάζεται να υπάρξουν.

   Όσο για το ζήτημα που θίγεις, των ονομάτων και των αποδείξεων, σκέφτομαι πως αν δεν τολμάμε να μιλήσουμε εμείς, οι ‘ειδικοί’ (πάντα γράφω έτσι τη λέξη) της ψυχικής υγείας για το τι έχουμε ζήσει και δει, πως να τολμήσουν και οι ψυχικά πάσχοντες; Στην συντριπτική μας πλειοψηφεία θεωρώ ότι δεν έχουμε δώσει το παράδειγμα επ’ αυτού. Ευτυχώς που βρέθηκαν και οι συνάδελφοι στο Δρομοκαϊτειο (που τώρα απειλούνται με εξώδικα-εσύ τα ξέρεις καλύτερα) να πουν μερικά πράγματα με τ’ όνομά τους, αλλιώς θα πίστευα πως έχουμε κιοτέψει όλοι (το πρώτο πληθυντικό το βάζω κυρίως να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου).

   Ήταν η σημαντική μέρα, ναι, γι’ αυτό και η τόση καθυστέρηση (ήθελα να έχω χρόνοα και ηρεμία να σου απαντήσω), αλλά ξέρεις σε τέτοιους καιρούς ούτε καν να χαρείς δεν μπορείς.. Ευχαριστώ πάντως.. 🙂

   Καλό ξημέρωμα.

   1. Κατερίνα (καλησπέρα), οι ψυχικά πάσχοντες καλά κάνουν και διεκδικούν τον πρώτο λόγο, αρκεί να τους αφήσουν αυτοί που τους τον στερούν, αλλά (δυστυχώς) και αυτοί που λειτουργούν “για το καλό τους”. Η δεύτερη κατηγορία είναι πιο επικίνδυνη.

    Ναι, η μέχρι σήμερα ιστορία είναι που με κάνει απαισιόδοξο, όπως καλά κατάλαβες. Μακάρι, να δούμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά.

    Για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, δεν τις εννοούσα με στενά τεχνοκρατικούς όρους, αν και υπάρχουν και υπέρμαχοι αυτών. Όμως, επειδή πιστεύω ότι δεν έχουμε ξεφύγει από την αντίληψη “να αγοράσουμε ένα κεράκι για να βοηθήσουμε τα καημένα τα παιδιά”, χαίρομαι όταν (πολύ σπάνια) ακούω: “θα το πάρουμε από εκεί γιατί το κάνουν καλύτερα”. Πρέπει να αποσυνδεθεί ο οίκτος και η φιλανθρωπία από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ΚοιΣΠΕ. Με αυτή τη λογική μιλάω για ανταγωνιστικότητα. Επίσης, οι συνεταιρισμοί πρέπει να είναι παραγωγικοί για να είναι βιώσιμοι και να μην εξαρτώνται μόνο από επιχορηγήσεις. Το είδαμε αυτό το έργο και …φτάνει πια.

    Φυσικά, όλα τα παραπάνω με ανθρώπινους όρους.

    Κατανοώ τους λόγους που οι καταγγέλλοντες δεν βάζουν τα ονόματά τους, αλλά θα μπορούσαν να βάλουν τα ονόματα αυτών που καταγγέλλουν (ή κάποιο στοιχείο τέλος πάντων) για να μην είναι πολύ αόριστη η καταγγελία και τελικά δεν πετυχαίνει το σκοπό της.

    Θα τα ξαναπούμε με την επόμενη ευκαιρία, γιατί είμαι λίγο βιαστικός τώρα.

    Καλό βράδυ

    ΥΓ. Και η ανωνυμία σχετική είναι. Για παράδειγμα, όποιος ενδιαφέρεται δεν μπορεί να μάθει ποιος είναι πίσω από ένα blog; Ναι μπορεί (και πολύ εύκολα), απαντώ 🙂

  1. Side21, εγώ αισιόδοξα το βλέπω όλο αυτό όπως ήδη έγραψα και στο παραπάνω σχόλιο. Όχι πως δεν είναι μεγάλο το στοίχημα, αλλά δείχνει φανερά πως οι ψυχικά πάσχοντες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, διεκδικούν τα δικαιώματά τους και κάνουν βήματα για ουσιαστική επανένταξη.

   "Χρωματίζω πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν".. Νομίζω πως αυτός ο στίχος ταιριάζει στην περίσταση.

   Καλό ξημέρωμα. Σ' ευχαριστώ που περνάς και σχολιάζεις τέτοια σημαντικά θέματα.

 2. Psi-action, για σένα, για μένα και για μερικούς ακόμα, είμαι σίγουρη για το ποιους ΚοιΣΠΕ θέλουμε. Για τους άλλους, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι και έχουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, αμφιβάλλω.

  Απλά μου έδωσες μια καλή αφορμή με όσα έγραψες, να το θίξουμε κι αυτό. Δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο, αν δεν φάνηκε απ’ τον τρόπο που το έγραψα.

  Και μου δίνεις και τώρα μια ακόμα ευκαιρία να διευκρινίσω κι εγώ με τη σειρά μου, πως πρέπει από άποψη να υποστηρίζονται οι ΚοιΣΠΕ (να μας λείπουν οι φιλανθρωπίες) κι επειδή όπως λες κάνουν καλή δουλειά όσοι εργάζονται σ’ αυτούς και έχει άρα κέρδος κι ο αγοραστής του όποιου προϊόντος. Τα είχε πει πολύ καλύτερα αυτά, σε μια συνέντευξη του ο κος Κοκκινάκος απ’ τα Χανιά, που την είχες δημοσιεύσει εδώ, οπότε νομίζω αξίζει να μπει ένα link.

  Τώρα καταλαβαίνω ότι κάτι θες να πεις εσύ με όσα γράφεις περί ανωνυμίας, αλλά θα περιμένω να τα συζητήσουμε από κοντά. Και μακάρι να έρθει κι ο καιρός που όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ψ χώρο, θα καταγγέλουμε όσους τον λυμαίνονται ασύστολα.

  Καλό βράδυ. Κι όποτε θες πέρνα και συμπλήρωσε ότι νομίζεις. Κι εγώ δεν φημίζομαι για τις άμεσες απαντήσεις μου, αλλά βρίσκουμε τον τρόπο και τα λέμε, όσοι το θέλουμε όντως. Έτσι δεν είναι; 🙂 Να ‘σαι καλά.

 3. Τα νέα δεν είναι καλά, για άλλη μια φορά:

  «Σε καταφανή διάσταση με την κεντρική πολιτική επιλογή και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων βρίσκεται η πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της κοινωνικής οικονομίας από το οποίο εξαιρούνται οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ), ο θεσμός της τελικής φάσης της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων!…»

  περισσότερα:
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=574941

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=574940

  1. Psi-action, σ’ ευχαριστώ κι από δω για την ενεργή σου συμμετοχή κι ας ελπίσουμε (αν και πλέον δεν μας έχουν απμείνει ούτε ελπίδες), να τροποποιηθεί αυτό το νομοσχέδιο, πριν κατατεθεί και να συμπεριληφθούν οι ΚοιΣΠΕ.

   Καλό σου βράδυ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s