Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κοι.Σ.Π.Ε.: «Κοινωνική Οικονομία, Απασχόληση και Κοινωνική Ένταξη: Επενδύοντας στο κοινωνικό και αλληλέγγυο επιχειρείν»

..

..

*Aξίζει να κατεβάσετε και να διαβάσετε από εδώ, το σχετικό αφιέρωμα στην Κοινωνική Οικονομία που  έκανε το περιοδικό «Κοινωνία και Ψυχική Υγεία«.

..

..

..

H Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία των Κοι.Σ.Π.Ε., διοργανώνουν από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2011 το Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Κοινωνική Οικονομία, Απασχόληση και Κοινωνική Ένταξη: Επενδύοντας στο κοινωνικό και αλληλέγγυο επιχειρείν» που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Τεχνόπολις» και στο Αμφιθέατρο 9.84 στο Γκάζι (Πειραιώς 100).

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Προπαρασκευαστικές Ενέργειες και Δράσεις Δημοσιότητας για τη Σύσταση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.)» που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή του ρόλου, του έργου και των αποτελεσμάτων των δραστηριοτήτων των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων -σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο- και ειδικότερα των αποτελεσμάτων των δραστηριοτήτων των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) – οι οποίοι αποτελούν την πρώτη θεσμοθετημένη μορφή Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για την εξέλιξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και προσβλέπει στο να συμβάλει στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για τον σημαντικό ρόλο των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας στην απασχόληση και στην κοινωνική ένταξη ατόμων από τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες, ειδικά στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Ομοσπονδίας των Κοι.Σ.Π.Ε. καθώς και η παρουσίαση των Βασικών Αρχών του Νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία ενώ στις 11 Μαρτίου 2011 προβλέπεται η διοργάνωση εκδήλωσης στην οποία θα προβληθεί ο θεσμός, το έργο και το ιστορικό όλων των Κοι.Σ.Π.Ε. με στόχο την ενημέρωση στελεχών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

..

..

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s