«Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ 4009 ΓΙΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο» – Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 26/9/2011

..

Η πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. «Συνάντηση με την Πόλη» διοργανώνει δημόσια συζήτηση για το πανεπιστήμιο του σήμερα και του αύριο. H δημόσια συζήτηση, με θέμα «Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ 4009 ΓΙΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

..

Ακολουθεί το πρόγραμμα της συζήτησης:

..

Χαιρετισμοί.

Γιάννης Κρεστενίτης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Ερευνητικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) Α.Π.Θ.

Νίκος Παρασκευόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Εκπρόσωποι Καταλήψεων

Κώστας Μπαϊρακτάρης, Αν. Καθηγητής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Συντονίζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Θεοδώρα Αυγέρη.

..

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό το οποίο και θα μπορεί να συμμετάσχει στη συζήτηση.

..

Να σημειωθεί ότι στην Ομάδα «Συνάντηση με την πόλη» συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του ΑΠΘ, φοιτητές και φοιτήτριες από όλες τις Σχολές και τα Τμήματα.

Η Ομάδα, σύμφωνα με τις αρχές της, δεν είναι μια κλειστή επιτροπή που αναπαράγει τη συνηθισμένη εσωστρέφεια και την αποκοπή του πανεπιστημίου από την κοινωνία αλλά συνιστά μία διεργασία που συνδέει το πανεπιστήμιο με την κοινωνία.

Είναι μία Διαρκής Συνάντηση που προάγει στην πόλη μας την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια ενάντια στον ατομικισμό και την αποξένωση, αρχές και αξίες που πρέπει βέβαια να καλλιεργεί στο εσωτερικό της για να μπορεί να τις διακηρύσσει στην κοινωνία.

..

..

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s