Νέες κινητοποιήσεις στο Δρομοκαΐτειο ενάντια στο κλείσιμο των δομών του Νοσοκομείου

..

..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

 

Χαϊδάρι , 13 Δεκεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντολοδόχος της Ε.Ε  και του ΔΝΤ ενεργώντας ασύδοτα απέναντι σε όλη την κοινωνία, στην περίπτωση του Υπουργείου Υγείας  έχει καταφέρει, με τις ευλογίες της Tρόϊκας και  της Task force, να ξεπέρασει  ακόμη και   το χειρότερο  εαυτό της .

Εκτελεί εν ψυχρώ το συστημα Υγείας και Ψυχικής Υγείας της χώρας και αποφασίζει να καταπνίξει κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση όσων ανθρώπων είναι ευάλωτοι εξαιτίας της ασθένειας τους και καθίστανται “ασύμφοροι” για το “σύστημα” τους.

Έτσι ακριβώς καταφέρνουν τελειωτικό χτύπημα και στο Δρομοκαϊτειο μαζί με το Δαφνί και τα άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Αμφισβητείται η  λειτουργία του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου μετά από 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στον Άνθρωπο.  Αμφισβείται ενά νοσοκομείο με 2.500 εισαγωγές και περισσότερες από 25.000 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία κάθε χρόνο. Ένα Νοσοκομείο που έχει επιπλέον Κ.Ψ.Υ, ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα . Ένα νοσοκομείο που λειτουργεί όλες αυτές τις υπηρεσίες με μόλις 490 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου αγωνιζόμαστε όχι μόνο για να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και για να υπερασπίσουμε το Νοσοκομείο, το Δημόσιο σύστημα Ψυχικής Υγείας, την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Αντί  για ενίσχυση του κοινωνικού έργου που συντελείται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο το Υπουργείο Υγείας επιλέγει να κλείσει κλινικές και δομές του Νοσοκομείου, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής, με την κατάργηση ολόκληρου του κλάδου των οδηγών .Μέχρι να καταφέρει και το τελειωτικό χτύπημα  κλεισίματος του Νοσοκομείου, μέχρι  να καταφέρει τη χαριστική βολή στους ασθενείς με προβλήματα Ψυχικής Υγείας…

Οι εργαζόμενοι  γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μονο οι αρχή του πλήρους αφανισμού κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας  και για αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει ένα αύριο με τους Ψυχικά Ασθενείς χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και με αρκετούς απ’ αυτούς να ¨κατοικούν¨ στα πάρκα, στα παγκάκια, στους σταθμούς του Μετρό ή κάτω από τις γέφυρες.

Όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται  μαζικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που μας δίνουν το θάρρος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Σήμερα σε άλλη μία μαζικότατη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε παμψηφεί το παρακάτω πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες

–       ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Δεκέμβρη στις 10:00 , Συγκέντρωση στην πύλη του Δρομοκαϊτείου και παρέμβαση στο σταθμο Μετρό  “Αγία Μαρίνα” με μοίρασμα κειμένου προς τους πολίτες.

–       ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Δεκέμβρη στις 10.30 , Συγκέντρωση στην πύλη του Δρομοκαϊτείου και παρέμβαση στην εκδήλωση μνήμης για τους ευεργέτες του Δρομοκαϊτείου  που θα γίνει στο αμφιθέατρο.

–       ΔΕΥΤΈΡΑ  16 Δεκέμβρη συγκέντρωση στις 8:00 και λειτουργική κατάληψη της πύλης του Δρομοκαϊτείου.  Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας  που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην διαδήλωση στις 12:00 η ώρα στο Υπουργείο Υγείας.

–       ΤΡΙΤΗ  17 Δεκέμβρη,   Κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και των Εξωτερικών Ιατρείων .

–        ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Δεκέμβρη , Συγκέντρωση-διαδήλωση στο Υπουργείο Υγείας  στις 12:00

.

Πιστεύοντας ότι η υγεία των ανθρώπων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ευτυχία, η δύναμη και το μέλλον κάθε Κράτους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί όλα είναι εφικτά όταν παραμένει ζωντανό το όραμα για ένα μέλλον καθορισμένο απ’ το λαό για το λαό.

 

..

..

..

..

..

Advertisements

~ από aikaterinitempeli στο Δεκέμβριος 14, 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: