Περί των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και της ‘επιμόρφωσης’ τους – Μιχάλης Δερμιτζάκης: «Τρελός» είμαι κύριοι, όχι ηλιθιος!!!»

..

Το παρακάτω μήνυμα είχε την καλωσύνη να μου το προωθήσει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Μπαϊρακτάρης και τον ευχαριστώ πολύ. Θεώρησα σκόπιμο κι απαραίτητο να το δημοσιεύσω, καταρχάς επειδή για τα θέματα που τους αφορούν πρέπει ο λόγος να δίνεται στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους κι ακολούθως επειδή αξίζει να βλέπουμε πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν εξαγοράζονται, όσες δυσκολίες κι αν βιώνουν.

..

Σήμερα έλαβα από το Κ. Ψ. Υ. Χανίων μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευομένων του έργου «Ενδυνάμωση της συλλογικής έκφρασης και συνηγορίας των ατόμων με ψυχική αναπηρία», που διοργανώνει η Ε.Σ.Α. μεΑ (Ν.Π.Ι.Δ.). Έγγραφο με ημερομηνία «Αθήνα 9.01.2014» και «Αριθμό πρωτοκόλου 38» το οποίο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (εδώ).

Άν και διαφωνώ σθεναρά με τον όρο «ψυχική αναπηρία», αλλά προτιμώ τον όρο «διαφορετικότητα»! καθότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανάπηρο, δηλαδή ανίκανο να σκεφτεί, αλλά διαφορετικό, το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω.

Το Ελληνικό κράτος «εθνικοί πόροι» με συνχρηματοδότηση απο το Ε. Κ. Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) θέλουν να μας ενημερώσουν για τα δικαιώματα μας («Ενότητες: 1. Ψυχική αναπηρία και δικαιώματα»), και κατόπιν να μας βάλουν να τα διεκδικήσουμε («Ενότητες: 2. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων»).

Δηλαδή το κράτος, μας θέλει, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας -αφού βέβαια μας τα μάθει- από το ίδιο το κράτος! Παράδοξο;

..
Καλή «μάσα» λοιπόν! Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω σε αυτή την απάτη, ούτε σκοπεύω να αφήσω να με χρησιμοποιήσουν σαν όχημα για να φάνε πάλι το παραδάκι ή να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους οι επαγγελματίες επιτήδιοι!
..

«Τρελός» είμαι κύριοι, όχι ηλίθιος!!!

..

Είς μνήμην Γιώργου Γιαννουλόπουλου!

..

Μετα βδελυγμίας,
Μιχάλης Δερμιτζάκης

..

..

..

..

..

Advertisements

~ από aikaterinitempeli στο Ιανουαρίου 23, 2014.

Ένα Σχόλιο to “Περί των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και της ‘επιμόρφωσης’ τους – Μιχάλης Δερμιτζάκης: «Τρελός» είμαι κύριοι, όχι ηλιθιος!!!»”

 1. Να eυχαριστήσω κι από ‘δω θα ήθελα τους φίλους που το αναδημοσίευσαν στο Facebook και να ενημερώσω με τη σειρά μου όσους-ες μας διαβάζετε τώρα, γι’ αυτή την συνάντηση. Το μήνυμα το έλαβα απ’ τον κ. Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου:

  Το Σάββατο, 25/1/2014, στις 12 το μεσημέρι, στο «ξύλινο καφενείο» στο ΨΝΑ (Δαφνί), μέλη της «Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα για τη ψυχική υγεία» (Συσπείρωση, Δίκτυο Hearing Voices Αθήνας, Σύλλογοι Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Κορυδαλλού,΄Βύρωνα, ΒΑ προαστείων κλπ) θα συναντηθούν με διαφόρες συλλογικότητες της περιοχής Χαιδαρίου και άλλων περιοχών για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας, με επικέντρωση στα ζητήματα που σχετίζονται με
  την διάλυση της δημόσιας ψυχικής υγείας,
  το fast track κλείσιμο των ψυχιατρείων,
  την απεξάρθρωση του κράτους πρόνοιας,
  με στόχο
  την οργάνωση ενός πλατειού κοινωνικού κινήματος για
  την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας,
  την διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας,
  υψηλού ποιοτικού επιπέδου, βασισμένων στην κοινότητα,
  με «ανοικτές πόρτες» και ενάντια στην όποια χρήση κατασταλτικών μεθόδων.

  Μια στιγμή στην προσπάθεια για ένα πλατύ κοινωνικό κίνημα για τη ψυχική υγεία.

  Καλούμε όλους να πάρουν μέρος σ΄ αυτή τη συνάντηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: