Κάλεσμα για την οικονομική στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Ταμειο αλληλεγγυης φλακισμένων αγωνιστών

Κάλεσμα για την οικονομική στήριξη του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών δημιουργήθηκε το 2010 σε μια συγκυρία, όπου από τη μια πλευρά η σκληρή καπιταλιστική αναδιάρθρωση εφορμούσε με όχημα την «οικονομική κρίση» και από την άλλη ο ριζοσπαστικός χώρος, με πρόσφατη την εμπειρία της κοινωνικής έκρηξης του Δεκέμβρη του ΄08, βρισκόταν σε μια άνθιση δραστηριοποίησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, η καταστολή έγινε ακόμα πιο σφοδρή με αποτέλεσμα τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό πολιτικών κρατούμενων. Σε αυτό, ακριβώς, το πλαίσιο συγκροτήθηκε το ταμείο αλληλεγγύης που ως αρχικό στόχο έθεσε τη συνεπή και σταθερή στήριξη όσων διώκονται ή φυλακίζονται για την ανατρεπτική τους δράση και τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες.

Βασική στόχευση της δομής αποτέλεσε η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους/τις φυλακισμένους/ες συντρόφους/-ισσες μέσα από μια κινηματική διαδικασία που θα πήγαινε την υλική διάσταση της αλληλεγγύης ένα βήμα παραπέρα από τις στενές οικογενειακές/ φιλικές/ συντροφικές σχέσεις, όπως επίσης και η συνδρομή στην άμεση κάλυψη έκτακτων καταστάσεων (δικαστικά έξοδα και εγγυήσεις διωκόμενων). Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στις προτεραιότητες των ανθρώπων που το απαρτίζουν παραμένουν οι έμπρακτες κινήσεις αλληλεγγύης, το χτίσιμο γεφυρών επικοινωνίας των μέσα με τους έξω και η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων εντός και εκτός των τειχών.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, το ταμείο προσπαθεί να αποκτήσει μια σταθερή και συνεπή στήριξη (υλική, ηθική, πολιτική) για τη συγκέντρωση πόρων που προέρχονται, κατά βάση, από την ατομική συνειδητοποίηση και συμμετοχή της καθεμιάς και του καθενός μας, καθώς και από ομάδες και συλλογικότητες σε μια σταθερή βάση. Η διαρκής κρατική καταστολή, ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό των πολιτικών κρατουμένων και των δικαστικών εξόδων και κατ’ επέκταση τις ιδιαίτερα αυξημένες υλικές ανάγκες. Τη δεδομένη χρονική περίοδο το ταμείο στηρίζει σε σταθερή μηνιαία βάση 33 κρατούμενους (Αργυρού Παναγιώτη, Ασπιώτη Παναγιώτη, Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνο, Γουρνά Κώστα, Κορτέση Χριστόφορο, Κουφοντίνα Δημήτρη, Κωστάρη Ηρακλή, Μαυρόπουλο Θεόφιλο, Μιχαηλίδη Γιάννη, Μπολάνο Δαμιανό, Νικολόπουλο Γιώργο, Νικολόπουλο Μιχάλη, Ντάλιο Αργύρη, Ξηρό Σάββα, Πετρακάκο Γιώργο, Πολίτη Δημήτρη, Ροδόπουλο Χρήστο, Ρωμανό Νίκο, Σακκά Κώστα, Σεϊσίδη Μάριο, Σταμπούλο Αντώνη, Χαρίση Δημήτρη, Χατζημιχελάκη Χάρη, Χριστοδούλου Σπύρος, Anil Sayar, Burak Agarmis, Ercan Gokoglu, Halil Demir, Hasan Biber, Hazal Secer, Ismail Zat, Mehmet Dogan, Sadi Naci Ozpolat – http://tameio.net/addresses/). Επίσης, προσπαθούμε να καλύψουμε δικαστικά έξοδα και εγγυήσεις συντρόφων/-ισσών που διώκονται για τα πολιτικά φρονήματα και τη δράση τους, καθώς και έκτακτες συνεισφορές σε δομές μεταναστών που κατά καιρούς κρίνονται αναγκαίες. Μπορεί η επιλογή του συντρόφου Κώστα Σακκά να ήταν για εμάς κάτι παραπάνω από βοηθητική σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη δομή, παρόλα αυτά αντιλαμβάνεστε πως είναι αδύνατον αυτά τα ποσά να καλυφτούν αποκλειστικά και μόνο με την περιοδική έκδοση βιβλίων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας θεωρούμε αναγκαία τη διεύρυνση της ατομικής και της συλλογικής στήριξης της δομής, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις προαναφερόμενες ανάγκες που με απλά μαθηματικά ισοδυναμούν με ένα υπέρογκο ποσό το χρόνο. Γι’ αυτό καλούμε όλους και όλες, ατομικά και συλλογικά, να ενισχύσετε τη δομή του ταμείου υλικά, ηθικά, πολιτικά πέρα από ανασταλτικές λογικές θέτοντας μια υγιή βάση για την αμφίδρομη συντροφική σχέση εντός κι εκτός των τειχών. Άλλωστε, διακύβευμα του Ταμείου Αλληλεγγύης ήταν πάντα και παραμένει η πολύμορφη στήριξη των φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Συντροφικά,
Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s