«Σμήνος Fest» απ’ τις Εκδόσεις των Συναδέλφων: 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης:1 λεπτό

ΣΜΗΝΟΣ FEST 2023

Υπάρχει γύρω μας αυτός ο θανάσιμος εναγκαλισμός της νεοφιλελεύθερης καταστροφικότητας. Από την Εύβοια ως τα Τέμπη και από την Πύλο μέχρι το καθημερινό μεροκάματο, όλα γύρω μάς γεμίζουν πένθος και ασχήμια. Και έπειτα υπάρχει η καθημερινότητα των αντιστάσεων, φανερών και ανομολόγητων, που κάνουν τη ζωή υποφερτή, συχνά και ωραία. Κάπου ανάμεσα σε αυτή τη διελκυστίνδα υπάρχουμε κι εμείς, που περισσότερο από μια δουλειά θέλουμε οι σχέσεις μας να προεικονίζουν ένα πιθανό μέλλον πέρα από τον καπιταλισμό.

Είπαμε, λοιπόν, πως είναι μια καλή αφορμή να μαζέψουμε, λέξεις, ιδέες και πράξεις σε ένα διήμερο φεστιβάλ, σε μια γιορτή.

Στη θέση της υποχρεωτικής συναναστροφής και των προκατασκευασμένων συμπεριφορών, αντιπροτείνουμε μια σμηνουργία μαζί μ’ εσάς στην ελεύθερη και γιορτινή πλευρά των ιδεών και της καθημερινής ζωής. Αντιπροτείνουμε ένα σμήνος από ελεύθερες συναντήσεις, από διάλογο, από συμμετοχή.

Το ΣΜΗΝΟΣ FEST είναι πάνω απ᾽ όλα μια γιορτή για το βιβλίο και τον συνεργατισμό.Έτσι, δώσαμε μεγάλη έμφαση στις συζητήσεις, στο βιβλιοπωλείο, στους πάγκους των συνεργατικών και στην οργάνωση που έγινε με τρόπο συλλογικό και συνεργατικό. Και επειδή είναι γιορτή: Μπόλικη μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά φωτογραφία, φαγητό, ποτό και ένα Ξέφρενο Σμήνος παιδιών που παίζουν, μαθαίνουν, δημιουργούν!

ΣΤΗ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ», ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΦΩΝΕΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «ΣΥΝ ΑΛΛΟΙΣ», ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ», «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»: ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΒΙΟΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 και ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

09 Σεπ, 5:00 μ.μ. – 10 Σεπ, 12:00 π.μ.

ΠΛΥΦΑ,

Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Διαβάζουμε παρέα: Σάββατο 9/9/2023 στο Πάρκο Λάμψα

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, παρακολουθώ τις εκδηλώσεις του «διαβάζοντας μεγαλώνω», θα είμαι κοντά τους κι αυτή τη φορά και φυσικά θεώρησα χρήσιμο το ν’ αναδημοσιεύσω το δελτίο τύπου που θα διαβάσετε ακολούθως:

«Στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό θα γιορτάσουμε και φέτος, για τέταρτη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου (17.00 – 21.00) και απευθύνεται σε παιδιά 0-12 ετών και στις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγαλόφωνες και διαδραστικές αναγνώσεις σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά, αραβικά, ουκρανικά, ρουμάνικα και φαρσί), αναγνωστικό δρώμενο, εικαστικό εργαστήρι και συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 17.00 έως τις 20.00 και το εικαστικό εργαστήρι από τις 17.00 έως τις 18.00.

Το αναγνωστικό δρώμενο θα ξεκινήσει στις 19.00, ενώ η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας θα πραγματοποιηθεί μετά την δύση του ηλίου.

Από τις 17.00 έως τις 20.00 θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι με ελληνικά και ξενόγλωσσα παιδικά βιβλία, καθώς και  έκθεση με βιβλία για τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το θέατρο.  

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα του Πάρκου θα είναι ανοικτές μέχρι τις 20.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Περισσότερες πληροφορίες: www.diavazontas.org/2023