Θεατρικό Εργαστήρι με το Γιώργο Τριανταφύλλου: Ανοιχτό μάθημα στις 7/10/2023, 11 π.μ., στο θέατρο «Δρόμος»

Όσα άτομα επισκέπτεστε καιρό το blog, ξέρετε ότι με το Γιώργο Τριανταφύλλου μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, τον έχω απολαύσει στην παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια» του Furio Bordon, έχουμε συνεργαστεί για την ταινία μικρού μήκους «Άγγιξέ με», παρουσίασα την πρώτη του ποιητική συλλογή και γενικώς έχουμε να θυμόμαστε πολλές αξέχαστες στιγμές.

Είχα πάει λοιπόν, όπως ήταν επόμενο και μιαν επίσκεψη όταν ανέβαζε την παράσταση «Κάποια Γκόλφω», είδα τι κλίμα επικρατούσε στην τότε θεατρική του ομάδα κι είχα γράψει εδώ τη γνώμη μου για τη δουλειά του. Με τις γνώσεις του, τη ζεστασιά του και το απίστευτο χιούμορ του, κάνει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα μαθήματά του να περνούν τόσο όμορφα… Κι έτσι επανέρχονται. Χρειάζεται άλλη απόδειξη της επιτυχίας του;

Το θέατρο είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, είμαι απ’ τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σανίδι κι απ’ αυτούς που τους βοήθησαν τρομερά οι θεατρικές τους σπουδές. Για να σας γράφω λοιπόν, να πάτε σ’ αυτό το δωρεάν μάθημα, κάτι ξέρω.

Σ’ αυτήν την περίοδο άλλωστε, που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τόσο δυσάρεστων γεγονότων, το να μπορούμε να δραπετεύουμε λίγο απ’ την οδυνηρή πραγματικότητα είναι τόσο απαραίτητο όσο και να στεκόμαστε αλληλέγγυ@ στα άπειρα μικρά δράματα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Και το θέατρο είναι ένας τρόπος να κάνουμε καινούρια όνειρα και να ταξιδεύει η ψυχή μας σ’ άλλους «τόπους», σε μια παραλυτική εποχή που στοιχειώνεται από αμέτρητους εφιάλτες.-