«Στην Πύλη της Αιωνιότητας»: O Van Gogh στην ErtFlix

Με τόσα που έχω γράψει για τον Van Gogh, δε γινόταν να μη σας προτείνω να δείτε κι αυτήν την ταινία στην ErtFlix. Ωστόσο, όπως έχω εξηγήσει ξανά οι σχετικές αναρτήσεις είναι «κλειδωμένες» γιατί υπάρχει λόγος που θα σας τον πω κάποια στιγμή. Ειδικά όμως λόγω της συγκυρίας, θα κάνω μια εξαίρεση και θα γίνει διαθέσιμη για ελάχιστες μέρες η ανάρτηση που θα βρείτε εδώ κι αφορά ακριβώς την περίοδο που εκείνος ζούσε στην Άρλ. Έτσι, όσα άτομα ενδιαφέρεστε, θα μπορέσετε να τη διαβάσετε.

Κι όσο για την υπόθεση της ταινίας, να τι αναφέρει το δελτίο τύπου του καναλιού: «Ένα φιλμ έργο τέχνης για τον Βίνσεντ βαν Γκογκ. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ, υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα», μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, υπογράφοντας μία αριστουργηματική βιογραφία για τον ρόλο του δημιουργού και την τέχνη της ζωγραφικής. Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που -μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως- δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε, σ’ έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη ως τις 13/3/2024.

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

One thought on “«Στην Πύλη της Αιωνιότητας»: O Van Gogh στην ErtFlix”

Σχολιάστε