Ένα μπουκαλάκι θάλασσα…

 

 

 

 

Πλησιάζουν οι μέρες που θα φύγω και σκεφτόμουν τι να σας γράψω, πριν σας αφήσω. Τι να σας γράψω γι’ αυτό το παράξενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι της κρίσης, το καλοκαίρι των απωλειών.. Τι να αφήσω εδώ για να διαβάζετε, μέχρι να τα ξαναπούμε. Και δυσκολεύτηκα μέχρι ν’ αποφασίσω. Μόνο ο τίτλος αυτής της ανάρτησης, ήρθε αβίαστα στο μυαλό μου. Τίτλος δανεικός, τίτλος ενός ορχηστρικού θέματος του Σταμάτη Σπανουδάκη, απ’ την ταινία «Ξαφνικός έρωτας». Και να δείτε, που όταν έψαχνα στο διαδίκτυο για σχετικό video,  βρήκα απ’ την ίδια ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, το «Ένα μπουκαλάκι με βροχή» και καθόλου τυχαίο δεν μου φάνηκε, φέτος που τα σύννεφα ρίχνουν τόσο γκρι στο μπλε μας.

Πριν σας προτείνω λοιπόν, όσα νομίζω πως αξίζει να διαβάσετε, να δείτε και ν’ ακούσετε κατά την απουσία μου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Βίκυ Παπαπροδρόμου, τον Σπύρο Δόικα την a-prosar και την MeDuSa, που αναδημοσίευσαν την «Εξομολόγηση» μου και έγιναν η αφορμή για να διαβάσουν αυτό το κείμενο πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσοι ποτέ φαντάστηκα. Για παρόμοιους λόγους και γι’ αυτό εδώ το κείμενο, ευχαριστώ και την Psychia.

Αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ, θέλω να πω από δω  και στους ανθρώπους που μου έγραψαν προσωπικά τόσο τις απόψεις τους για το βιβλίο μου όσο και γι’ αυτό το blog. Κι ο μόνος λόγος που δεν γράφω τα ονόματά σας, είναι επειδή δεν ξέρω αν θα το θέλατε. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σας όμως και θέλω να το γνωρίζετε πως με τίμησαν τα λόγια σας και χαίρομαι πολύ που ‘συναντήθηκα’ μαζί σας, έστω κι έτσι, εδώ μέσα.

Κι ακόμη περισσότερο χάρηκα και με τις συναντήσεις που έγιναν με κάποιους από σας, έξω. Αντώνη,  Σπύρο,  Γιώργο, Χάρη, psi-action, sillentcrossing, headcharge, σίγουρα θα τα ξαναπούμε. Σας ευχαριστώ για την παρέα και τα δώρα σας.

Ένα ακόμα ξεχωριστό ευχαριστώ θέλω να πω και στον Απόστολο, τον Αpos (όπως έχει συνηθίσει να τον φωνάζουν), γιατί φρόντισε να έρθουν στα χέρια μου κάποιες φωτογραφίες που χρειαζόμουν από τη Νέα Υόρκη, μέσα σε λίγες ώρες απ’ τη στιγμή που έφτασε εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση, Απόστολε να ξεχάσω αυτό που έκανες.. Τέτοιες χειρονομίες είναι τόσο σπάνιες πια στην εποχή μας. Επιφυλάσσομαι λοιπόν…

Κι αφού έγραψα τα σπουδαιότερα κι ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα και κανέναν, θα σας κάνω και τις προτάσεις μου για το φετινό καλοκαίρι. Το πάλεψα στο μυαλό μου, όπως ήδη σας είπα, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν θα σας απογοητεύσουν οι επιλογές μου. Για σας λοιπόν, που εκτιμάτε τις έρευνες, τα ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ και τις ψαγμένες παραγωγές, ένα link έχω να προτείνω και πιστέψτε με είναι κάτι παραπάνω από αρκετό. Κάντε κλικ εδώ και θα καταλάβετε.. Εννοείται πως αν έχετε χάσει κάτι απ’ τον «Εξάντα» του Γιώργου Αυγερόπουλου, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ, να βρεθείτε στην ταινιοθήκη της εκπομπής και να συμπληρώσετε τα κενά.

Για σας πάλι, που δεν βολεύεστε με τις κατασκευασμένες πληροφορίες, αλλά θέλετε να ψάχνετε κάτω απ’ την επιφάνεια των πραγμάτων, υπάρχει το antidogma και το  skepdic. Είναι τόσο μεγάλος ο κατάλογος των θεμάτων τους, που δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε.

Περάστε όμως κι αυτό εδώ το blog και δείτε, πως μια ομάδα παιδιών άλλαξε κάποια κακώς κείμενα στο Α. Π. Θ., έτσι για να βεβαιωθείτε πως μερικά πράγματα είναι στο δικό μας χέρι και μπορούν ν’ αλλάξουν. Και πρέπει ν’ αλλάξουν. Για οτιδήποτε αφορά στον ψ-χώρο, σας αφήνω στα καλά χέρια του psi-action, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Από μεριάς μου, ενημέρωσα ήδη, κάποιες απ’ τις παλιές αναρτήσεις, για τις οποίες υπάρχουν και νεότερα δεδομένα και θα ενημερώσω και μερικές ακόμη πριν φύγω, ώστε να ξέρετε τι γίνεται. Ελπίζω όταν επιστρέψω, να σας λύσω κι άλλες απορίες σχετικά με την νοημοσύνη και το IQ, μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτό το θέμα και να κάνω και κάποιες αναρτήσεις για θέματα που θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά δεν πρόλαβα φέτος ούτε καν ν’ αγγίξω.

Θέλω να σας πω, τέλος, πως είχα την διάθεση και την πρόθεση να περνάω περισσότερο απ’ τα blog σας και να τα λέμε (κι εσείς που με γνωρίσατε ξέρετε αν το εννοώ αυτό ή όχι), αλλά δεν υπήρχε ειλικρινά διαθέσιμος χρόνος. Το φθινόπωρο, θα μάθετε και το γιατί.

Θα τα ξαναπούμε λοιπόν.. Κι ως τότε, ένα μόνο δίσκο, θα σας προτείνω να ακούσετε, ξανά και ξανά. Αυτόν του Μάνου Ξυδού. Και δεν νομίζω πως χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί..

Να ‘στε καλά!

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".

18 σκέψεις σχετικά με το “Ένα μπουκαλάκι θάλασσα…”

  1. Να’σαι καλά Κατερίνα (μας) και να’χεις ένα υπέροχο καλοκαίρι, (κρίση-ξεκρίση…)

    νομίζω ότι εκφράζω κι άλλες κι άλλους, αν πω ότι εμείς σ’ ευχαριστούμε για τις αναρτήσεις σου 🙂

    1. Χάρη μου, φέτος ειδικά προσπαθώ να το παρατείνω, οπότε μην απορήσετε αν ‘εξαφανιστώ’ πάλι. 🙂

      Σ’ ευχαριστώ. Καλά να περάσεις κι εσύ όπου πας και θα τα πούμε..
      Τα φιλιά μου έχεις!

  2. Θα πω κι εγώ ένα ευχαριστώ. Συμπλήρωσα πολλά κενά διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου.

    Καλό καλοκαίρι. Καλά να περάσεις. Κι αν θυμηθείς, άνοιξε ένα μπουκαλάκι θάλασσα και για εμάς.

    1. Στεριανή ζάλη, μόνο ένα μπουκαλάκι; Όλη η κάβα χαλάλι σας!

      Όπως θα προσέξεις, δεν υπάρχει η ευχή «καλό φθινόπωρο», επειδή όπως έγραψα στην Χάρη παραπάνω, αυτό το καλοκαίρι για μένα, θ’ αργήσει να τελειώσει. Οπότε αυτό θα ευχηθώ και για σας.

      Κι εμείς θα τα πούμε.. Καλό σου βράδυ! Ελπίζω να μάζεψες πολλές όμορφες εικόνες στο ταξίδι σου.. Εγώ πάντως, πρέπει να διαβάσω σιγά-σιγά μερικά πράγματα, για να μπορώ να σας τα γράφω κι εσάς..

    1. Head charge, σ’ ευχαριστώ! Το παλεύω όσο μπορώ.. 😉 Και λέω να κάνω μερικά ταξιδάκια ακόμα, αν τα καταφέρω.

      Μετά βέβαια, θα βρισκόμαστε πιο συχνά και θα τα λέμε.

      Καλό βράδυ!

  3. Κατερίνα, και εγώ σε ευχαριστώ. Εύχομαι να περάσεις ωραία και να είστε (όλοι) καλά. Φέτος, πολλοί δεν βρήκαμε όσο χρόνο θα θέλαμε για συναντήσεις εντός και εκτός διαδικτύου…

    Θα περιμένουμε το φθινόπωρο (ελπίζω να είναι κάτι καλό αυτό που θα μάθουμε)

    Καλό καλοκαίρι

    1. Psi-action, μιας και έθιξες το θέμα του χρόνου, ένα θα σου πω: τώρα κατάφερα να σας απαντήσω. 🙂 Αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως προσπαθούσα ν’ αποφύγω να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι μπαίνει ο Σεπτέμβριος. Λέω να παραμείνω στον Αύγουστο κι ας μην είναι κι ο αγαπημένος μου μήνας.

      Σ’ ευχαριστώ! Και φυσικά έτσι θα γίνει. Θα συναντηθούμε βεβαίως βεβαίως. Καλό θα είναι αυτό που θα μάθετε, αν και μερικοί-μερικοί ήδη έχετε πάρει μια ιδέα, έτσι δεν είναι; 🙂

      Καλό βράδυ!

  4. Αν και σε αποχαιρέτησα ήδη, να που ανταμώνουμε και πάλι. Να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι εύχομαι, καθώς και πολλές ακόμα συναντήσεις με αγαπητές κυρίες και κυρίους που συχνάζουν εδώ. Κράτα και λίγη θάλασσα μαζί σου στην επιστροφή, θα μας χρειαστεί στη μεγάλη λειψυδρία…

    1. Silentcrossing, δεν είμαστε εμείς παιδί μου για αποχαιρετισμούς. Γι’ αυτό στα ίδια μέρη επιστρέφουμε και ξαναβρισκόμαστε.

      Κράτησα λίγη θάλασσα και τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα. Λεπτομέρειες από κοντά..

      Καλό βράδυ. Κι ευχαριστώ!

    1. Urania, εσένα κι αν πρέπει να σ’ ευχαριστήσω για την προώθηση στο Facebook!

      Και το ήξερα ότι κάποιον-α είχα ξεχάσει στην κύρια ανάρτηση ν’ αναφέρω. Οπότε.. σ’ ευχαριστώ από δω και να ξέρεις πως εκτιμώ απεριόριστα αυτό που κάνεις. Να είσαι καλά!

      Φιλιά!

  5. Καλά να περάσεις λοιπόν, να ξεκουραστείς, να κάνεις καμιά βουτιά και για μας (αργεί η άδεια μου – πίκρα!) και να μας ξανάρθεις να μας πεις και τα νέα σου. Εμένα μου ‘κανες πάντως τρομερή ζημιά μ’ αυτά τα καινούρια ντοκιμαντέρ. Τι θα πρωτοδώ τώρα μου λες; Επίτηδες το κάνεις; 🙂

    Καλό καλοκαίρι!

    1. Poison, ε φυσικά επίτηδες το κάνω. Ξέρω τις αδυναμίες σας και το εκμεταλλεύομαι! 🙂

      Τώρα που το λες, ξέχασα να σου αφιερώσω την σημερινή ανάρτηση. Θα πρέπει να ήσουν ο μόνος που είδες τις σχετικές αναρτήσεις και ταινίες του περυσινού Φεστιβάλ και τις σχολίασες και με τέτοια συνέπεια. Δεν έχω λόγια! Φέτος να σε δω, τι θα κάνεις..

      Ελπίζω να πήρες την πολυπόθητη άδεια και να είσαι χαρούμενος! Καλά να περνάς όπου και να ‘σαι.

  6. Να περάσεις όμορφα Κατερίνα μου και να ξεκουραστείτε!
    Εμείς θα είμαστε εδώ
    και εγώ είπα να επανέλθω σιγά σιγά

    ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά!

    Φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι!

    1. Thalassinimatia, θα τα πούμε κι από κοντά. Που θα μας πάει; Βίους παράλληλους ζούμε, αλλά θα βρεθούμε.

      Σ’ ευχαριστώ! Θα περάσω απ’ το μπλοκάκι σου να μάθω νέα.. Τα φιλιά μου έχεις και να είστε καλά όλοι!

  7. τωρα δεν καταλαβα..
    δεν θα ξαναγραψεις εδω??
    μα γιατι????

    οποως και να χει ησουν πολυ καλη παρεα Κατερινα και ελπιζω να μη χαθουμε κι απο δω κι απο οπου..
    φιλια πολλα καλη ξεκουραση!

    1. Talisker, κάτι έγραψα και σε μπέρδεψα, ε; Είμαι σίγουρη πως έτσι έγινε. Αλλά όχι, δεν εγκαταλείπω. Ένα διάλειμμα κάνω, μεγάλοοοο αλλά θα επανέλθω σιγά-σιγά και θα τα λέμε.

      Κι εσείς είστε καλή παρέα γι' αυτό και δεν σας αποχωρίζομαι. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Φιλιά πολλά μέχρι να τα ξαναπούμε..

Σχολιάστε