Άγγιξέ με

.

update 8/10/2020

Να θυμίσουμε ότι η ταινία συμμετείχε  επίσημα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αυστραλίας («The Phoenix Film Festival Melbourne») που διεξήχθη στην Μελβούρνη από 17 ως 23 Ιουλίου,  έφτασε στον τελικό (Finalist) και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην κατηγορία της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «CreActive International Film Festival», συμμετείχε επίσημα στο Mediterranean Film Festival (MedFF) της Ιταλίας καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου («Indiewise Film Festival») στο Miami της Florida και τέλος είχε άλλη μια διεθνή επίσημη συμμετοχή στο «Second Asia International (Wenzhou) Youth Short-Film Exhibition» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 23 ως τις 26 Νοεμβρίου στο Πεκίνο. Στη χώρα μας προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ «ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε» της Πάτρας, στο 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF  καθώς και στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, όπου και επιλέχτηκε για το Διαγωνιστικό του μέρος. Στο 6 φεστιβάλ της «κινηματογραφικής λέσχης Παύλου Παρασχάκη» στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2018, η ταινία κέρδισε το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας και το πρώτο βραβείο καλύτερης παραγωγής της χρονιάς Επιλέχτηκε επίσης για το AM Egypt Film Festival του Καΐρου όπου και παίχτηκε και προβλήθηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Bengaluru  που έγινε από 31/8/2017 με 3/9/2017 στην Ινδία. Όπως όλα δείχνουν η διαδρομή της δεν τελειώνει… Σας Ευχαριστούμε για όλα. Να είστε καλά.

.

12027210_10206658220647695_2249799499096712044_o

.

Κάτι που εξηγώ συχνά κι είναι απολύτως αληθινό, έχει να κάνει με το μεγαλύτερο κέρδος μου απ’ τα βιβλία που έγραψα. Κι αυτό δεν είναι άλλο παρά οι Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο, που γνώρισα εξαιτίας τους. Ο Γιώργος Τριανταφύλλου λοιπόν συγκαταλέγεται στους λίγους που όχι μόνο συνάντησα, αλλά έγινε και καλός φίλος μου. Τον ξεχώρισα απ’ την πρώτη στιγμή για την ευγένεια, τη δοτικότητα, το ήθος, την καλλιέργεια του και στην πορεία διαπίστωσα και πόσο άξιος και ταλαντούχος δημιουργός είναι.

Όταν με κάλεσε να δω «Τα Τελευταία φεγγάρια» του Furio Bordon που ανέβασε στο Cabaret Voltaire (εδώ υπάρχει μάλιστα η ανάρτηση που έκανα τότε) ομολογώ πως δεν πήγα με μεγάλες προσδοκίες. Επειδή αν μη τι άλλο γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι ν’ αναλαμβάνει κάποιος μόνος του την παραγωγή μιας παράστασης, σε τέτοιες εποχές. Κι όμως εκείνος είχε προσέξει κάθε λεπτομέρεια, έλαμψε επί σκηνής και μας πρόσφερε με τους συνεργάτες του ένα άψογο θέαμα. Τότε κατάλαβα περισσότερα για το Γιώργο κι είδα πόσες δυνατότητες έχει.

Έτσι όταν πρόσφατα μου έστειλε να διαβάσω το σενάριο του για μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Άγγιξέ με» το έκανα με μεγάλη χαρά κι ενδιαφέρον. Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του και το ίδιο αισθάνθηκαν και πολλοί ακόμη άνθρωποι με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα της. Το «Άγγιξέ με» όπως εξηγεί ο ίδιος: «είναι μια τρυφερή και πρωτότυπη σπονδυλωτή ταινία που αγγίζει θέματα όπως η αποξένωση, η μοναξιά και ο ρατσισμός με ένα εντελώς ανατρεπτικό τέλος».

.

ΑΣΤΟ Πάτρας.jpg
Aπό την προβολή της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας «ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε», 24/6/2016

.

Μπορείτε κι εσείς να παρακολουθείτε τις εξελίξεις  και να βλέπετε φωτογραφίες απ’ τα γυρίσματα μέχρι να έρθει η στιγμή της ολοκλήρωσης και προβολής της ταινίας εδώ αν έχετε λογαριασμό στο Facebook. Οπωσδήποτε πάντως διαβάστε αυτή την παλιότερη συνέντευξη του Γιώργου, ακούστε κι αυτή τη ραδιοφωνική και θα τον γνωρίσετε καλύτερα.

Πριν αναφέρω όλους τους συντελεστές έτσι όπως τους έχει καταγράψει ο ίδιος, θέλω να τον Ευχαριστήσω και δημόσια από εδώ που μου δίνει τη δυνατότητα με τόσους πολλούς τρόπους να συμμετάσχω σ’ αυτή την ταινία. Και δεν εννοώ μ’ αυτό την ολιγόλεπτη εμφάνιση μου μπροστά στις κάμερες, αλλά κυρίως και πρωτίστως όσα μοιράζεται μαζί μου συζητώντας γι’ αυτό το έργο και άλλα τόσα που δεν γράφονται. Ο Γιώργος είναι απ’ τους ανθρώπους που με τιμά με τη φιλία του απεριόριστα και η εκτίμηση μου στο πρόσωπό του είναι ανάλογη.

Ας δούμε λοιπόν ποιοί σπουδαίοι ηθοποιοί αλλά και καλλιτέχνες απ’ το μουσικό χώρο συμμετέχουν στο «Άγγιξέ με» και τους συντελεστές της ταινίας:

.

Πρωταγωνιστούν : Άννα Φόνσου, Ντίνος ΚαρύδηςΜίλλη Καραλή, Χρυσούλα Στεφανάκη, Μαρία Βλάχου, Πάντης Κούσης, Μαριαλένα Οικονομίδου, Βούλα Κώστα, Πάνος Κλαδης, Γιώργος Τριανταφύλλου, Χρύσα Ζούλη.

Παίζουν : Σίμος Δρακόπουλος, Αικατερίνη Τεμπέλη, Ανθή Θεοχάρη, Μάρκος Τριανταφύλλου, Αντρέας Τριανταφύλλου, Μαρία Γιουβάνη, Γιάννης Αποστολίδης

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου

β’ σκηνοθεσίας Καλλιόπη (Βίλλυ) Κωτούλα

Διεύθυνση Φωτογραφίας/Μοντάζ: Νίκος Κακωνάς

Ηχολήπτης : Ανδρέας Ντρούλιας, Μπουμαν: Γιώργος Κουρμπέτης, make up: Θεοδοσία Παναγοπούλου, φωτογραφίες γυρισμάτων: Λευτέρης Τσουρέας

Πρόλογος Μάνας : Αικατερίνη Τεμπέλη

Την αφίσα της ταινίας φιλοτέχνησε η ζωγράφος Νίκη Πετρίδη. Γραφιστικά: Βιβιέν Σταματοπούλου. Φωτογράφος:  Θεόδωρο Ντζιαχρήστος

Το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας «Άγγιξέ με» ερμηνεύει η Χρυσούλα Στεφανάκη. Την μουσική υπογράφει ο  Παναγιώτης Λιανός και τους στίχους η Αικατερίνη Τεμπέλη

.

.

Αφού ευχαριστήσω τα παιδιά του συνεργείου, δηλαδή τον Νίκο Κακωνά, τον Αντρέα Ντρούλια και τον Γιώργο Κουρμπέτη για την άψογη συνεργασία που είχαμε, την υπομονή και την ευγένειά τους, θέλω να τονίσω πόσο όμορφο είναι που η Μίλλη Κάραλη διαβάζει στην ταινία κάτι δικό μου κι η Χρυσούλα Στεφανάκη ερμηνεύει στίχους μου, πόσο χάρηκα που συνάντησα τόσους ενδιαφέροντες ανθρώπους εκείνη τη νύχτα, θέλω να σου ευχηθώ Γιώργο μου καλή σου επιτυχία. Περιμένουμε στο μέλλον να δούμε κι άλλα εξαιρετικά δικά σου έργα. Σε καμαρώνουμε και σ’ αγαπάμε, να το ξέρεις.

Να ‘σαι καλά!

.

.

.

.

Δημοσιεύθηκε από

aikaterinitempeli

Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στην οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας-ΨΝΑ) και στην βραχεία ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για 2 χρόνια στο “Θέατρο των Αλλαγών” και μονωδίας για 3 χρόνια στο “Ολυμπιακό Ωδείο” Ηρακλείου. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη, 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102-ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερίδες ως δημοσιογράφος. Το 1993 κέρδισε το Α' Πανελλήνιο βραβείο, σε γραπτό διαγωνισμό της Deutsche Welle, με θέμα το ρατσισμό κι εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Κολωνία. Τον επόμενο χρόνο, το 1994, πήρε Διάκριση στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ταξιδεύει πάντα στις ζωές των άλλων. Τις νύχτες γράφει στίχους, που μελοποιεί συνήθως ο Παναγιώτης Λιανός. "Το ποτάμι στον καθρέφτη" είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί απ' την "Άνεμος εκδοτική". Προηγήθηκαν "Η σκόνη των άστρων" (2010) και το "Βενετσιάνικο χρυσάφι" (2007) . Και τα δύο εκδόθηκαν απ' τις εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί".